Kinderworkshop in de bibliotheek Raalte rondom de tekeningen van Quentin Blake

Kinderworkshop in de bibliotheek Raalte rondom de tekeningen van Quentin Blake

Boom vol vrolijke vogels maken
In de Bibliotheek Salland vestiging Raalte is op dinsdag 18 februari om 15.00 uur een teken- en knutselworkshop voor kinderen, rondom de tekeningen van Quentin Blake. Hem kennen we vooral als de tekenaar van Roald Dahl.
Kinderen mogen in de bibliotheek een vogel knutselen. Eentje die net zo kleurrijk en vrolijk als de vogels op de tekeningen van Quentin Blake. In het boek De Griezels van Roald Dahl vangen de gemene meneer en mevrouw Griezel elke dag vogels. Ze smeren lijm op de takken van een dode boom, zodat de vogels blijven plakken.
Voor het knutselen wordt er voorgelezen uit De Griezels. Daarna krijgen alle kinderen een kleurplaat van een vogel. Kinderen mogen ook al hun fantasie in een eigen vogel steken. Als het maar een mooie, vreemde of kleurrijke vogel wordt! Die vogel mogen de kinderen tekenen of knutselen van papier. Na afloop krijgen alle vogels een plekje in de boom midden in de bibliotheek.
Tijdens de hele maand februari is er een tentoonstelling over het werk van Quentin Blake in de bibliotheek in Raalte.
Dinsdag 18 februari 2020
15.00-16.00 uur
Voor kinderen in de basisschoolleeftijd
Gratis
In de Bibliotheek Salland, vestiging Raalte, Passage 6, Raalte


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Kinderworkshop in de bibliotheek Raalte rondom de tekeningen van Quentin Blake verscheen eerst op Salland TV.