Loswal Wijhe afgesloten wegens drukte en groepsvorming

Op verzoek van de burgemeester van Olst-Wijhe, Ton Strien heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland, Peter Snijders, besloten om de Loswal in Wijhe af te sluiten op grond van de noodverordening COVID-19 VR IJsselland van 3 april 2020. Dit besluit is genomen op advies van de politie. Deze afsluiting geldt tot en met 28 april. De afzetting is aan het begin van de avond geplaatst.
Het was vandaag te druk op de Loswal in Wijhe: er stonden vaak mensen in groepjes bij elkaar. Als de politie mensen daar op aansprak volgden ze de aanwijzingen op, maar even later stonden er weer anderen in groepen bij elkaar. Daarnaast kwamen er ook campers naar de Loswal. Deze mate van inzet van de politie en de boa’s is niet te continueren in de komende periode. De komende periode wordt nog aangenaam weer voorspeld, waardoor het aannemelijk is dat de Loswal als pleisterplaats blijft trekken.
Burgemeester Ton Strien: “Ik begrijp dat mensen graag naar deze prachtige plek aan de IJssel komen, helemaal nu het zulk mooi weer is. Maar het is nu coronatijd en dat wil zeggen dat samenscholingen verboden zijn en we met elkaar afstand moeten bewaren. Het is beter zoveel mogelijk thuis te blijven. Alleen op die manier krijgen we samen het coronavirus in Nederland onder controle.”
 
Het bericht Loswal Wijhe afgesloten wegens drukte en groepsvorming verscheen eerst op Salland TV.