Nationale Herdenking in Gemeente Olst-Wijhe donderdag 4 mei 2023

Ook in de Gemeente Olst-Wijhe wordt aandacht besteed aan het herdenken van de slachto9ffers van de Tweede Wereldoorlog.

Het programma in Olst is als volgt:

19.30 uur Vertrek van de Stille Tocht vanaf het Kerkplein naar het monument aan de Droststraat. De Stille Tocht wordt vooraf gegaan door trommelslagers van de Olster Harmonie. Iedereen wordt uitgenodigd zich bij de Stille Tocht aan te sluiten.

20.00 uur Dodenherdenking bij het monument, met medewerking van de Olster Harmonie, de scoutinggroep Olst-Wijhe en een aantal schoolkinderen.

Wethouder Marcel Blind houdt een toespraak, er worden kransen gelegd ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers en er worden gedichten voorgedragen. Bij het monument vertelt Harry Elshof (van het 4 mei comité) het verhaal van Leendert Immerzeel die op 13 april 1945 overleed tijdens de bevrijding van Olst en Boskamp. In het Holstohus is een kleine expositie ingericht rondom Leendert Immerzeel.

Ter afsluiting worden alle aanwezigen in de gelegenheid gesteld om langs het monument te lopen en eventueel bloemen te leggen. Iedereen wordt van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de herdenking.

Het programma in Wijhe:

19.00 uur Herdenkingsbijeenkomst in de Nicolaaskerk (Kerkstraat). Deze bijeenkomst is voorbereid door de oecumenische taakgroep en heeft het thema ‘Leven met oorlog’.  Iedereen wordt van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen.

19.35 uur Vertrek van de Stille Tocht vanaf de Nicolaaskerk naar het monument aan de Stationsweg / Oranjelaan voor de dodenherdenking. De Stille Tocht wordt voorafgegaan door de Wijhese Harmonie. Iedereen wordt uitgenodigd zich bij de Stille Tocht aan te sluiten.

20.00 uur Dodenherdenking bij het monument, met medewerking van de Wijhese Harmonie, de scoutinggroep Olst-Wijhe, jeugdleden van Wijhe ‘92 en een afvaardiging van de Wijhese schoolkinderen. Burgemeester Yvonne van Mastrigt houdt een toespraak bij het monument, er worden kransen gelegd ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers en er worden gedichten voorgedragen. Ter afsluiting worden alle aanwezigen in de gelegenheid gesteld om langs het monument te lopen en eventueel bloemen te leggen. Iedereen wordt van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de herdenking.

Powered by WPeMatico