Nederlandstalige meezingers in het HOFtheater

Aankomend weekend wordt een echt meezingfestijn in het HOFtheater. Op vrijdag 13 maart staat Henry van Loon op de planken. In deze persoonlijke voorstelling zoomt Henry in op zijn Brabantse roots met ontroerende liedjes en even hilarische als fidele bespiegelingen. Op zaterdag 14 maart neemt de voorstelling ‘Bloed, Zweet & Tranen’ van Jason Bouman & band het publiek mee in een heus meezingfestijn met alle hits van twee generaties Hazes. Om nog even in de Nederlandstalige muziekwereld te blijven, staat op zondag 15 maart de voorstelling ‘Haal het doek maar op’ gepland met evergreens als ‘Spiegelbeeld’, ‘Telkens weer’, ‘Sammy’, ‘Brandend zand’ en vele andere tophits.
Henry van Loon
Henry van Loon speelt steeds op het randje van zijn eigen kunnen, met veel fantasie, risico en een gevoel voor absurdisme dat slechts weinigen gegeven is. ‘Onze Henry’ is de vijfde theatershow van de virtuoze comedian en acteur (o.a. conciërge Volkert in De Luizenmoeder en vele rollen in Random Shit). In deze persoonlijke voorstelling zoomt Henry in op zijn Brabantse roots met ontroerende liedjes en even hilarische als fidele bespiegelingen. Je bedenkt het niet maar je ziet het wel degelijk, waardoor je na afloop met een parelmoeren glans naar buiten treedt en hoofdschuddend tegen je tijdelijke bedpartner fluistert: ‘Dat was nu echt weer iets voor onze Henry.’
De voorstelling van Henry van Loon op vrijdag 13 maart is uitverkocht. Wel is het mogelijk om u voor de wachtlijst aan te melden via de website van het HOFtheater.
Bloed, Zweet & Tranen
Als je je ogen dichtdoet dan is hij het gewoon… Jason Bouman won het SBS6 televisieprogramma Bloed, Zweet en Tranen. Met het nummer Kleine jongen van André Hazes zorgde hij ervoor dat de jury direct overtuigd was van zijn zangkwaliteiten. Deze nieuwkomer is inmiddels een blijver. Hij gaat het theater in met alle hits van twee generaties Hazes, die gezelligheid en verbroedering teweeg brengen. Als de zevenkoppige band de Vlieger of Zij Gelooft in mij inzet, gaat het dak eraf. En wedden dat je heel hard meezingt tijdens Leef? Zeker is: dit wordt een gigantisch meezingfestijn! Alleen meedeinen mag uiteraard ook tijdens de voorstelling Bloed, Zweet & Tranen.
Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de voorstelling Bloed, Zweet & Tranen op zaterdag 14 maart, 20.15 uur in het HOFtheater. Kaarten kosten € 23,00 per stuk.
Haal het doek maar op
In Haal het doek maar op – van Appelscha tot Zierikzee staan populaire Nederlandstalige nummers uit met name de jaren zestig en zeventig centraal. Zangeres Lonneke Rimini en conferencier Rolf Molenaar ‘ontmoeten’ elkaar na lange tijd weer op een begrafenis en gaan terug in de tijd. En toch ook weer niet. In een weemoedige schets volgen we een groepje schnabbelartiesten die gezamenlijk door het land trekken, van feestzaal naar buurthuis. En uiteindelijk naar de televisiestudio’s. We zijn getuige van de dingen die voorbij gaan, dromen die bedrog zijn, eindeloze busritten, onderlinge confrontaties, top en flop. Soms lijkt het heel even of we de personages kennen, al was het maar door de liedjes die ze brengen, want er komen meer dan veertig Nederlandstalige evergreens voorbij. Met ‘Spiegelbeeld’, ‘Ritme van de regen’, ‘Telkens weer’, ‘Sammy’’ , ‘Sophietje’, ‘Brandend zand’ en vele andere tophits.
Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de voorstelling Haal het doek maar op op zondag 15 maart, 15.00 uur in het HOFtheater. Kaarten kosten € 32,50 per stuk.
Kaartverkoop
Kaarten zijn te bestellen via de kassa van het HOFtheater (0572-361361) of via www.HOFtheater.nl. De kassa is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 13:00 uur en vanaf een uur voor aanvang van een voorstelling. Kijk voor meer informatie op www.HOFtheater.nl.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Nederlandstalige meezingers in het HOFtheater verscheen eerst op Salland TV.