SallandWonen – Hoogste punt bereikt van de 4 buitengewoonthuiswoningen in Olst

SallandWonen blijft bouwen. Binnenkort maken we weer vier woningzoekenden en hun medegezinsleden blij met een nieuwbouwwoning in Olst. Op 5 maart vierden we samen met aannemer Valk uit Daarle en gemeente Olst-Wijhe het hoogste punt voor deze vier nieuwbouwwoningen in Zonnekamp aan de Rietgors.
Wethouder Blind van de gemeente Olst-Wijhe en Marijke Kool, directeur van SallandWonen hebben geholpen met het leggen van de dakpannen om het bereiken van het hoogste punt te vieren. Gemeente, huurdersorganisaties en SallandWonen hebben afspraken gemaakt over nieuwbouw in Olst-Wijhe. Deze vier woningen aan de Rietgors in Olst dragen daaraan bij. Zij bedankten de bouwers van Valk voor het harde werk en mooie resultaat. ‘Dit is een mooi voorbeeld van toekomstgericht bouwen, waarbij comfort hoog in het vaandel staat. Daar zijn we trots op en het sluit mooi aan bij de ambities die we als gemeente hebben op dit gebied’, aldus Marcel Blind.
Het gaat hier om compacte woningen met een tuin. Ze zijn geschikt voor 1- en 2-persoons-huishoudens voor zowel jongeren als voor ouderen, die langer zelfstandig thuis willen wonen. Er is rekening gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift. De woningen zijn energieneutraal en hebben een heel laag energieverbruik. Er is geen gasaansluiting en de woningen worden voorzien van zonnepanelen door Wocozon. De totale woonlasten (huur en energie) blijven daardoor, bij normaalgebruik, nog steeds betaalbaar.
De woningen worden rond april aangeboden voor verhuur via de website en Facebook volgens het gebruikelijke aanbodsysteem van SallandWonen. Twee woningen zijn toegezegd aan bewoners van de Olsterkampweg. SallandWonen sloopt daar begin volgend jaar de naoorlogse noodwoningen om op die plek duurzame sociale huurwoningen terug te bouwen.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht SallandWonen – Hoogste punt bereikt van de 4 buitengewoonthuiswoningen in Olst verscheen eerst op Salland TV.