Nominatie Goudhaentje 2019 geopend

Welk initiatief wint de hoofdprijs van 1000 euro?

De inschrijvingen voor het Goudhaentje zijn weer gestart. Iedereen kan een project of initiatief nomineren voor deze waarderingsprijs. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte maakt burgemeester Martijn Dadema de winnaar bekend. De winnaar gaat naar huis met een cheque van maar liefst 1.000 euro, een mooie trofee én ontzettend veel trots.

Burgemeester Martijn Dadema: “Elk jaar gebeuren er in onze gemeente veel mooie dingen waar we trots op zijn. Initiatieven die bijdragen aan fijner wonen en leven in onze gemeente zetten we graag in het zonnetje. Daarom reiken we elk jaar het Goudhaentje uit.” Inwoners kunnen tot 17 november via www.raalte.nl/goudhaentje een initiatief of project nomineren voor het Goudhaentje. Uit alle nominaties kiest een jury drie finalisten.

De finale
Vanaf 16 december zijn de drie finalisten bekend en kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet. De stem van het publiek telt uiteindelijk even zwaar als de stem van de jury. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 8 januari wordt bekend gemaakt wie er met de hoofdprijs van 1000 euro én de trofee vandoor gaat. De tweede en derde prijswinnaars winnen een bedrag van respectievelijk 500 en 250 euro.

Criteria
Een project of initiatief maakt een goede kans om het Goudhaentje te winnen als het de eerste plaats bijdraagt aan één van de volgende punten:
• Inwoners van de gemeente Raalte kunnen elkaar vaker ontmoeten
• Mensen kunnen langer voor zichzelf en elkaar blijven zorgen
• Meer mensen kunnen meedoen in onze samenleving
• De leefbaarheid in één van de kernen verbetert

Ook de volgende aspecten worden door de jury meegenomen in de beoordeling van de nominaties.
• Inspireert het project andere mensen en zorgt ervoor dat onze gemeente een nog betere plek wordt om te wonen?
• Is het origineel of onderscheidend en verdient het initiatief een steuntje in de rug?
• Is het geen eendagsvlieg, maar een echt blijvertje in onze gemeente?

Eerdere finalisten
Finalisten van de voorgaande jaren waren onder andere het zelfregiecentrum, de plaskerk, stichting Lef, Endona Heeten en Luttenberg woont. Vorig jaar werd het Goudhaentje gewonnen door Luttenberg 700.

Het bericht Nominatie Goudhaentje 2019 geopend verscheen eerst op Salland TV.