Webinar ‘Balans: Bewegen met media’ bij de Bibliotheek Salland

Van 24 tot en met 31 maart zijn de jaarlijkse, landelijke Media Ukkie Dagen. Deze week gaat over mediawijsheid voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Via de Bibliotheek Salland kunnen ouders en opvoeders op dinsdagavond 28 maart meedoen aan een webinar.

Iedereen wil dat kinderen op een gezonde manier opgroeien in deze digitale wereld vol media. Dus, hoe kunnen we onze kinderen daar zo goed mogelijk bij helpen? Het thema in 2023 is ‘Balans’: de juiste balans tussen leuk en leerzaam mediagebruik en een gezonde, beweeglijke leefstijl.

In het gratis webinar laat Denise Bontje van Mediasmarties ouders en grootouders nadenken over de plek die media heeft in het leven van hun (klein-)kind en hun eigen leven. Is er sprake van balans, hoe zou het voor hen ideaal zijn en welk voorbeeld geef je als (groot)ouder? Daarnaast is er aandacht voor media die kinderen juist in beweging zetten. Het webinar is bedoeld voor (groot)ouders en verzorgers van kinderen tot zes jaar die meer willen weten over de balans in het omgaan met media door jonge kinderen en op zoek zijn naar handvaten om dit zelf te kunnen doen. De deelnemers gaan letterlijk en figuurlijk in beweging.

Meedoen is gratis. Aanmelden kan via www.bibliotheeksalland.nl/mud