Raalte in top 3 middelgrote winkelgebieden in Overijssel

Het onderzoek biedt een duidelijk beeld van onder andere bereikbaarheid, ruimtelijke kwaliteit, voorzieningenaanbod en organisatiegraad. Deze informatie kan gebruikt worden om een stad of dorp te versterken. Ook brengt het onderzoek de economische uitdagingen van de centra in beeld.
Gezond winkelgebied
Wethouder Dennis Melenhorst: “Het onderzoek toont aan dat we een gezond winkelgebied hebben in Raalte. Daar is én wordt hard aan gewerkt. Dit doen we samen met de ondernemers. Het afschaffen van betaald parkeren en het verruimen van de openingstijdens zijn daar mooie voorbeelden van. Maar denk ook aan de werksessies met ondernemers over de toekomst van het centrum.”
Kansen
Het onderzoek laat ook zien waar kansen liggen. “Als we bijvoorbeeld naar de hoeveelheid groen in het centrum kijken, zien we dat daar winst te behalen valt. Dit nemen we mee in het ruimtelijk kwaliteitsplan voor het centrum.” Verder valt op dat de leegstand in het centrum van Raalte volgens het onderzoek lager is dan gemiddeld in Overijssel.
Onderzoek
Rijssen en Ommen vormen samen met Raalte de top 3 in de categorie middelgrote centra. Daarna volgen Haaksbergen en Borne. Bekijk de uitkomsten het onderzoek voor het centrum van Raalte op www.raalte.nl/onderzoek-winkelgebieden.

Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Raalte in top 3 middelgrote winkelgebieden in Overijssel verscheen eerst op Salland TV.