TCcafé in de bieb in Olst

Op woensdag 29 maart is het TCcafé in de Bibliotheek Salland, vestiging Olst. Van 10 tot 12 uur beantwoorden vrijwilligers vragen over tablets, telefoons en de computer. Het tabletcafé zal gehouden worden op elke laatste woensdag van de maand.

Computers bestaan al een hele tijd, maar sinds we tablets en smartphones hebben, zijn de handige en leuke kanten van de digitale wereld pas echt toegankelijk geworden voor grote groepen mensen. Vooral dankzij de tablet zijn veel meer ouderen online gegaan.

Het tablet en computer café (TCcafé) is een informele, gezellige bijeenkomst voor iedereen die met een tablet wil leren werken, mooie dingen maken, leren van informatie van internet, en genieten van bijvoorbeeld films, muziek, podcasts, spelletjes of e-books. Bezoekers kunnen elke gewenste vraag stellen aan de vrijwilligers. Of het nu gaat over een app, videobellen via de computer, of bijvoorbeeld het werken met foto’s. Aanvullend kan er geholpen worden met kleine reparaties  en soft- en hardwareproblemen: een computer die erg traag is, een check voor virussen of het opruimen van overbodige bestanden. Een APK voor uw apparaat!

De vrijwilligers van het TCcafé zijn verbonden aan de ouderenbond KBO.