Bloemen prikkelen de zintuigen op 4 september bij Zorgkwekerij Het Nieuwe Veld

Bloemen zijn mooi in een vaas maar bieden zoveel meer. Op 4 september om 14.00 uur organiseren de Deventer Huisgenoten een bezoek aan zorgkwekerij “Het Nieuwe Veld” om te ervaren hoe bloemen voelen, ruiken en smaken.

De tuinen van de kwekerij zijn nu op z’n mooist; overal staan bloemen te fleuren en te geuren. Maar wist u dat er heel veel soorten zijn die je kan eten, die je kan gebruiken tegen kwalen of die te gebruiken zijn als natuurlijke verfstof? Hanne Struik van zorgkwekerij Het Nieuwe Veld vertelt u graag wat bloemen nog meer kunnen dan bloeien en mooi zijn op de vaas.

Zo hoort u wat het effect is van kamillethee, wat goudsbloemen doen voor uw huid en wat teunisbloemen kunnen betekenen als je wilt afvallen etc . etc. Na de rondleiding is er alle tijd om zelf rond te neuzen bij de “levende medicijndoos” , de imkerij, het winkeltje, de ploeg-zwijntjes en kunt u een kopje thee (met honingtaart) drinken in het theehuis.

Tijd en locatie
De rondleiding start om 14.00 uur bij Zorgkwekerij Het Nieuwe Veld, Boxbergerweg 46, Diepenveen. De rondleiding is gratis maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.