N348 tussen Lemelerveld en Ommen van 3 september tot 15 oktober afgesloten

Van maandag 3 september 06.00 uur tot maandag 15 oktober 06.00 uur is de N348 tussen Lemelerveld en Ommen in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Tijdens de afsluiting voert BAM groot onderhoud uit aan de weg en de viaducten en bruggen. Daarnaast maken we een nieuwe tunnel onder de N348 tussen de Dalmsholterdijk en de Achterveldsweg. In deze periode wordt ook de nieuwe kruising Lemelerveld Noord gerealiseerd en wordt de bestaande aansluiting Lemelerveld Centrum grotendeels afgesloten.

Hinder en omleidingen
Door de afsluiting ontstaat verkeershinder. Doorgaand verkeer van Raalte naar Ommen en vice versa is niet mogelijk. Lemelerveld is bereikbaar vanuit de richting Raalte. De aangrenzende parallelwegen tussen Lemelerveld en Ommen zijn gedurende deze periode ook afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via diverse omleidingsroutes. Deze routes vindt u op de website van de provincie Overijssel: www.overijssel.nl/n348.

Waarom verbetert de provincie de N348?
De provinciale weg N348 tussen Raalte en Ommen is een weg waarop nog teveel ongelukken gebeuren. Samen met de gemeenten Dalfsen, Ommen en Raalte werkt de provincie Overijssel aan de verbetering van de verkeersveiligheid voor fietsers en automobilisten. Er komen onder andere twee tunnels en twee gelijkvloerse aansluitingen met verkeerslichten aan de noord- en zuidkant van Lemelerveld. De centrumaansluiting bij Lemelerveld op de N348 wordt grotendeels afgesloten en vijf onveilige oversteken worden opgeheven.