Gerardus Majella wint Fair Play prijs schoolhandbaltoernooi

Donderdag 23 februari stond sportcentrum Tijenraan in Raalte vol met fanatieke jongens en meisjes, die meededen aan het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi. Dit toernooi werd ook weer de Fair Play prijs uitgereikt, die beschikbaar is gesteld door Sportbedrijf Raalte ter promotie van sportief gedrag. De winnaar van de Fair Play prijs werd de Gerardus Majellaschool uit Broekland. De winst van het schoolhandbaltoernooi ging bij de meisjes naar de Linderte uit Raalte en bij de jongens naar de Rietkraag uit Raalte. In beide finales werd gewonnen van de Gerardus Majella, die ook beide bekers voor de tweede plaats mee naar Broekland nam.

Fair Play prijs en sportief gedrag
De Fair Play prijs werd door organiserende handbalvereniging Kwiek uitgereikt aan de leerlingen van de Gerardus Majella. Alle scholen scoorden hoog op het gebied van Fair Play, maar de school uit Broekland scoorde net iets beter dan de overige deelnemende basisscholen. Handbalvereniging Kwiek en Sportbedrijf Raalte waren trots op de grote opkomst (er deden maar liefst 24 teams mee, waaronder heel veel jongensteams) en het sportieve gedrag tussen de verschillende scholen en teams. Opvallend was bijvoorbeeld na afloop van elke wedstrijd netjes de handen werden geschud en de scheidsrechters bedankt werden voor de goede leiding.

Regionale samenwerking
Ook dit schooljaar stelt het Sportbedrijf bij alle schoolsporttoernooien de Fair Play prijs beschikbaar en vraagt zij daarmee aandacht voor sportief gedrag. In de hele regio Salland wordt vanuit een samenwerking met Sportbedrijf Deventer en UtHuus in Olst-Wijhe extra aandacht besteed aan Fair Play.