Park Brinkgreven haakt aan bij Monumentendag

Dimence Groep, locatie Brinkgreven in Deventer, haakt op zaterdag 8 september van 10.00 uur tot 15.00 uur aan bij Open Monumentendag. Iedereen is welkom om te komen kijken op Brinkgreven, waar de Dimence Groep diverse vormen van zorg biedt aan haar cliënten. Vorig jaar is het park gerevitaliseerd en bestond het 125 jaar.

Wat is er te doen?
De bezoekers kunnen op 8 september deelnemen aan diverse rondleidingen en zo een indruk krijgen van de rijke historie van Brinkgreven. De gebouwen zijn niet open gesteld, toch is er genoeg te zien en te beleven. In restaurant de Steerne draait een filmpje over 125 jaar Brinkgreven. Ook is daar koffie, thee en lunch verkrijgbaar. Verder zijn er kraampjes met te kopen producten van de Leer-Werkcentra van de Dimence Groep.
Te zien is dan hoe er gewerkt wordt in het glasatelier en de boekbinderij op het terrein. Ook wordt de oude Spyker koets van stal gehaald en kunnen kinderen zich laten fotograferen als echt prinsje of prinsesje.

Kunst en Sport
Op het terrein zijn meerdere kunstwerken te bezichtigen, waaronder ‘Zonnemaan’, een nieuw beeld van kunstenaar Jan van IJzendoorn. Een primeur deze dag is de mogelijkheid tot Parklopen op Brinkgreven. In navolging op andere steden in Nederland kunnen mensen nu ook in Deventer een parcours van 3 km afleggen. Dimence Groep heeft dit initiatief samen met reumatoloog Michiel Zandbelt van het Deventer Ziekenhuis uitgewerkt. Deelnemers starten om 10.00 uur. Meer informatie is te vinden op: https://www.facebook.com/parklopendeventer/

Parkeren
Entree is gratis. Parkeren is beperkt mogelijk op het terrein. Bezoekers die per fiets komen, hebben altijd plek! De activiteiten vinden plaats aan de kant van de Brinkgreverweg (de Steerne, gebouw 18 en Bestuursgebouw 14).

Geestelijke gezondheid
De Dimence Groep verbetert de geestelijke gezondheid van de mensen in Oost-Nederland. Dat doen zij door een breed aanbod van geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening en welzijn dichtbij de mensen te realiseren. Bij de Dimence Groep en haar stichtingen werken ongeveer 2500 mensen. Dankzij de verscheidenheid van de stichtingen kunnen zij aan alle denkbare doelgroepen in de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening en welzijn optimale zorg bieden. Elke stichting doet dat op haar eigen manier, altijd vanuit de gedachte om cliënten het beste uit zichzelf te laten halen. De Dimence Groep organiseert de zorg waar mogelijk thuis of dichtbij huis.