Soepcafé in Sinterklaassfeer

Op zaterdag 24 november, de dag dat Sinterklaas in Olst aankomt, zal het Soepcafé gehuld zijn in Sinterklaassfeer. Dit betekent mét pepernoten en gedicht.

Ook deze keer vindt het Soepcafé plaats op de vaste locatie op de Hendrik Droststraat 47 (het pand van Goede Buren). Iedereen is welkom, jong en oud, met of zonder kinderen. Ook is het om het even of je geïnteresseerd bent in duurzamer leven, of op zoek bent naar gezelligheid, uit nieuwsgierigheid komt, of gewoon voor een goedkope lekkere maaltijd. Voor de kinderen is er dit keer een mooie Sinterklaaskleurplaat, waar weer een prijsje mee te verdienen valt. Misschien komt Piet nog wel langs met pepernoten….. In ieder geval zal het gedicht over het Soepcafé voorgedragen worden, dat al uit Spanje is aangekomen. Maar er is ook ruimte voor uw gedicht(je) over voedselverspilling of duurzaamheid in het algemeen.

Het Soepcafé is een initiatief van Olst in Transitie in samenwerking met Het Noaberhuus en de PLUS supermarkt. Van overgebleven producten van de PLUS, die al ‘over de datum zijn’ en dus weggegooid zouden worden maar nog prima eetbaar zijn, wordt een heerlijk maaltijd gemaakt van soep, salade en nagerecht.

Vanaf 17.45 uur zijn de deuren open. Om 18.00 uur wordt het eten geserveerd. Wie mee wil eten moet wel op tijd komen, want op is op. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten. Meer informatie is te vinden op www.olstintransitie.nl en op de Facebookpagina OlstInTransitie.

Het artikel Soepcafé in Sinterklaassfeer verscheen het eerst op Salland1.