Wat vinden jullie van een klimaatalarm op de eerste maandag van de maand

Elke eerste maandag van de maand wordt in heel Nederland om 12.00 uur het noodsituatie-alarm getest, voorheen het luchtalarm. Extinction Rebellion (XR) Deventer-Salland grijpt dit moment aan om aandacht te vragen voor de huidige klimaat-, biodiversiteits- en ecologische crisis. Op 2 maart dus ook weer.
Extinction Rebellion grijpt het luchtalarm aan omdat wat haar betreft het klimaat in een alarmfase zit. Bezorgde burgers die mee doen aan de actie vallen voor ‘dood’ neer op de Brink in Deventer. Ook wel een Die-In genoemd. XR zegt: “Verlies aan biodiversiteit bedreigt ons voortbestaan.” En met de Die-In zeggen ze indirect eigenlijk ook: als we niets doen aan het klimaat, gaan er echt doden vallen.
We zijn eigenlijk wel nieuwsgierig naar wat onze lezers van deze actie vinden. Die nieuwsgierigheid is ook ontstaan omdat naar aanleiding van een aankondiging over de Die-In voor februari op Duurzaam in Salland het Raalter raadslid Monique Fidom (GemeenteBelangen) reageerde met de opmerking dat een site als Duurzaam in Salland daar geen aandacht aan zou moeten besteden.
De actie kan blijkbaar gevoelig liggen omdat je het maandelijke alarm koppelt aan klimaatalarm. Je kunt ook het standpunt hebben dat luchtalarm en klimaatalarm best zorgelijke vergelijkingen hebben. Benieuwd naar wat jij er van vindt.
Het bericht Wat vinden jullie van een klimaatalarm op de eerste maandag van de maand verscheen eerst op Opinie in Salland.

Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Het bericht Wat vinden jullie van een klimaatalarm op de eerste maandag van de maand verscheen eerst op Salland TV.